SYSTEEMPLAFONDS

Systeemplafonds dienen in eerste instantie als afwerking. Bekabeling en bouwkundige constructies worden dmv een systeemplafond op een simpele en nette manier weggewerkt. Daarnaast zijn systeemplafonds relatief goedkoop en zeer functioneel, systeemplafonds bezitten verder verschillende nuttige eigenschappen zoals;

  • Geluidsisolatie;
  • Akoestische demping;
  • Thermische isolatie;
  • Brandwerend;
  • Drager van installaties als verlichting en ventilatie systeem.

Er is een ruime keuze in soorten, maten en kleuren.  De drie meest gangbare varianten zijn:


Inlegplafonds

Het inlegplafond is het meest voorkomende systeemplafond. De draagconstructie, 24 of 15 mm brede T-profielen zijn van onderaf zichtbaar. Het inlegplafond is een net en functioneel plafond. De platen kunnen makkelijk gelift worden waardoor bekabeling e.d. goed bereikbaar is.

Doorzakplafond
Het doorzakplafond is een variant op de inlegplafond. Hiervoor worden ook dezelfde T-profiel constructies gebruikt als voor het inlegplafond. Het verschil zit hem in de panelen. Deze hebben een sponning in de randen wardoor het paneel ongeveer 8 mm onder het profiel doorzakt. 

Verdekt systeemplafonds
Bij een verdekt systeemplafonds is de draagconstructie van onderaf niet zichtbaar is. Bij dit systeem worden de panelen doormiddel van een sponning in de draagconstructie bevestigd. Bij dit type plafond is op de naden slechts een v-groef zichtbaar.


Heeft u een spoed klus? In overleg is een extra levertijd mogelijk.
Bel ons gewoon even 06-20434247